Kvalitetstanker

Det tværfunktionelle team – og whole team tankegangen

Agil test

26. maj 2020

For et stykke tid siden havde jeg en diskussion med en Scrum master omkring det med roller i det agile team, mere specifikt konceptet omkring ”whole team” og ”cross functional team”, eller på dansk det tværfunktionelle team. Vores diskussion drejede sig blandt om hvad begrebet tværfunktionelt team egentlig betød. Mine efterfølgende refleksioner giver mig anledning til at prøve at sætte ord på, hvordan jeg forstår de to koncepter i praksis. Og nu tænker du måske; Det er da helt grundlæggende agilt, det er sidste års diskussion… eller forrige. Men virkeligheden er bare, at rigtig mange teams i rigtig mange organisationer stadig kæmper med dette og har brug for hjælp til at få etableret disse cross functional teams.

Top ti tips til brug af Azure DevOps til test

Agil test

27. april 2020

Jeg vil lige starte med en lille disclaimer – dette er ikke det universelle svar på hvordan man organiserer test i Azure DevOps 😊, Jeg er ikke administator eller 100 meter mester, men det er en række praktiske erfaringer jeg har gjort mig her på det sidste. Samtidig skal det nævnes at jeg i det følgende kun fokuserer på den manuelle test da det var opgaven. 

Det sidste stykke tid har jeg nemlig brugt lidt kræfter på at forstå Azure DevOps testplan modulet, og det har været et rigtig interessant forløb hvor jeg blandt andet er kommet til konklusionen om at spejderbevægelsens motto ”learning by doing” giver så meget mening. 

Jeg har i det følgende forsøgt at samle lidt af de erfaringer jeg har gjort mig, både i forhold til at komme i gang med opgaven men også styrker og svagheder ved applikationen undervejs. 

Den gode feature

Agil test

12. april 2020En af de tilbagevendende udfordringer jeg ser, når jeg supporterer agile projekterer at feature’s ikke er tilstrækkeligt godt defineret, når man skal i gang med at bryde ned i stories og estimere dem – enten ved en PI planning eller i forbindelse med sprint refinement og sprint planning. Det gælder uanset om det er et SCRUM baseret projekt eller det er indenfor rammerne af SAFe®. Et par specifikke problemstillinger dukker som regel op

Refleksioner om test i SAFe®

Agil test

10. april 2020

Nu siger du nok kvalitet ...

Test

6. april 2020

Det der ord "kvalitet" det bruger vi godt nok meget. Vi taler om at agile sikrer kvalitet, om at vi skal have høj kvalitet, at vi har et "kvalitetsmindset"................ men når du siger kvalitet, mener du så det samme som din nabo? eller som din ledelse? Der defineres testpolitikker og kvalitetspolitikker hvor der sættes vision og mål for test og kvalitet - husker i at starte med at finde ud af hvad kvalitet er hos jer?


Ofte når jeg besøger virksomheder bliver ordet brugt i flæng, men jeg kan ikke lade være med at tænke på om vi overhovedet mener det samme? En ting er selvfølgelig om vi taler om kvalitet i processen eller kvalitet i produktet, men også bare helt banalt; hvad betyder ordet kvalitet.

SAFe® er blevet en fast del af hverdagen for mange danske virksomheder gennem de sidste år, det er i  dag den mest brugte skalerede agile udviklingsmodel på verdensplan. Men det er ikke nogen simpel opgave at gennemgå en agil transformation i SAFe® kontekst, og det betyder nye udfordringer for mange roller. Jeg har i denne artikel samlet lidt op i forhold til mine SAFe erfaringer indtil videre, og forsøger at lave en liste over hvor jeg selv ser de største udfordringer primært i forhold til test og kvalitetssiking. Indledningsvis kommer her min (helt personlige) top 10 for udfordringer jeg har observeret på de SAFe implementeringer jeg enten har været involveret i direkte eller har sparret med andre om.

Man kan ikke teste kvalitet ind

Test

2. april 2020

”Sidste relese havde vi mange fejl produktionen, vi har lavet en analyse for at finde ud af hvorfor vi ikke fandt det i test – og nu har vi en plan til hvordan vi kan lave bedre test. Vi skal bare lige lave det her om i testprocessen, danne det her team, udvide med den her testaktivitet – så skal det nok blive bedre.”


Når jeg oplever denne situation så er der noget der falder mig for brystet (udover en barnlig trang til at ruske nogen 😊); Hvorfor er jeres analyse kun fokuseret på hvorfor de ikke blev fundet i test? Hvorfor kigger i ikke også på hvordan det kan være de blev INTRODUCERET i stedet for at putte alle kræfter i at finde ud af hvorfor de ikke blev IDENTIFICERET?

Kontakt os

Hurtige links

Denne hjemmeside benytter cookies. Ved at klikke på 'Acceptér' godkender du vores brug af cookies.

Godkend