Gå til toppen

Quality2Gether 5. februar 2024 om testautomatisering

Tag med, når vi byder indenfor til seminar mandag den 5. februar 2024 kl. 7.30-10.00 i Designmejeriet i Stilling

Om seminaret

Forskellige perspektiver på testautomatisering

Til vores første Quality2Gether i 2024 sætter vi fokus på testautomatisering. Et emne, som er relevant for de fleste organisationer – og som mange kæmper med at få greb om. Testautomatisering er afgørende for effektiv softwareudvikling, da det ikke kun reducerer testtid men også forbedrer nøjagtigheden og pålideligheden af testprocessen. På seminaret vil vi udforske og diskutere forskellige tilgange og metoder inden for testautomatisering og give dig et indblik, i hvordan forskellige organisationer har håndteret testautomatisering på hver deres unikke måde. Efter oplæg af testmanager Marlene Witt Jensen, løsningsarkitekt Jesper Lund Christensen og senior testautomatiseringskonsulent Mogens Brødsgaard Lund ser vi frem til spændende diskussioner, hvor seminaredeltagerne har mulighed for at dele deres egne erfaringer og stille spørgsmål til vores erfarne oplægsholdere. Kom og deltag i et lærerigt forum, hvor vi deler viden, udforsker nye idéer og inspirerer hinanden til at forbedre vores tilgang til testautomatisering.  

Abstracts

Marlene Witt Jensen er testmanager hos Terma og har arbejdet med kvalitetssikring og test i udviklingen af software til radar. I sit oplæg vil Marlene sætte fokus på implementering af automatisk test i et legacy system: ”Hvordan kommer man fra et legacy system med meget højniveau manuelle testcases, til noget der minder om automatiske test suiter? Det har ikke været foruden udfordringer, men dem er vi også blevet klogere af. Der har været mange valg og kompromiser, men jeg vil i mit oplæg forklare, hvordan vi har arbejdet med hele automatiseringsprocessen indtil videre.”   Jesper Lund Christensen er løsningsarkitekt hos SCADA MINDS, som er specialiseret i digitalisering i vindindustrien. I sit oplæg vil Jesper fortælle om udfordringerne ved kvalitetssikring af integrationer til fysiske ’assets’, som tilmed er kritisk infrastruktur:
  • Hvordan tester man effektivt imens man udvikler integrationen?
  • Hvad gør man med manual tests, når udvikleren mener han er færdig?
  • Hvordan sikrer man automatiseret regression tests?
  • Hvad gør man med test data og infrastruktur?
“‘Virtual Wind Farm’ er et produkt, vi har udviklet i samarbejde med en kunde, og som bruges som testværktøj til at simulere data interfaces på en vindfarm. Jeg synes, det er spændende, hvordan det kan og vil bruges i kundens teststrategi til at løse udfordringer med dyre og “umulige” regressiontests; og hvordan det kan påvirke behovet hos den enkelte udvikler for at forbinde og udføre tests direkte i produktion.”   Mogens Brødsgaard Lund er seniortestautomatiseringskonsulent hos Key2Quality og vil holde oplæg om brugen af Behavior Driven Development til automatisering af test på integrationsplatforme: Behavior Driven Development (BDD) er kendt for at fokusere på brugerdialog og interaktion med systemer. Men hvordan bruger vi BDD, når “brugeren” er et andet IT-system? I dette oplæg ser vi på, hvordan BDD kan bruges til at formulere krav til en integrationsplatform gennem scenarier, og hvordan disse scenarier kan automatiseres, for eksempel i et CI/CD-miljø. “Jeg vil vise, hvordan tekniske krav kan udtrykkes med BDD-terminologi og forklare, hvordan man kan simulere eksterne systemer og løbende tilpasse responsen, så den matcher de specifikke scenarier. Dette omfatter også strategier for at håndtere situationer, hvor eksterne systemer reagerer på uforudsete måder.” Selvom fokus er på microservices, vil tilgangen og teknikkerne også kunne bruges i mange andre setups.

Program

Kl. 7.30-8.00: Morgenmad og netværk Kl. 8.00-8.10: Velkomst v. Gitte Ottosen Kl. 8.10-8.50: Opæg og diskussion/workshop Kl. 8.50-9.00: Pause og netværk Kl. 9.00-9.50: Oplæg og diskussion/workshop Kl. 9.50-10.00: Opfølgning, spørgsmål og tak for i dag (Ændringer i programmet kan forekomme)

Tid og sted

Seminaret afholdes mandag d. 5. februar 2024 kl. 7.30-10.00 i DesignmejerietAlhøjvej 2, 8660 Skanderborg. Der er gode parkeringsforhold ved adressen, og parkering er gratis.

Tilmelding til seminar

Gik du glip af dette seminar? Så skynd dig at sikre dig en plads på resten af årets seminarer ved at tilmelde dig herunder!