UA-165416005-1

Test og kvalitetssikring i en skaleret agil

udviklingsmodel – webinar afviklet den 10. december

Webinaret er blevet optaget og ligger på vores youtube kanal.

Ved dette års EUROSTAR vandt vores helt egen Gitte Ottosen prisen for bedste paper med hendes artikel om test i en skaleret agil udviklingsmodel.

Hendes paper dannede grundlag for præsentationen på konferencen, og da vi ved at det er udfordringer som mange der arbejder med skaleret agil udvikling, vil kunne nikke genkendende til, kommer her en mulighed for deltagelse i webinar med samme tema. Vi tager udgangspunkt i præsentationen fra EUROSTAR, men fylder lidt mere indhold på, da vi har lidt bedre tid – og så bliver præsentationen naturligvis holdt på dansk.

Uanset om du er agil coach, scrum master, udvikler, product owner, tester eller test manager vil der være værdi at hente i præsentationen – så vi kan kun opfordre dig til at deltage 😊

Lidt mere om indholdet;

Agile har været på menuen i næsten 20 år, “formelt” siden 2001, hvor det agile manifest blev defineret, men reelt endnu tidligere bare uden at benytte udtrykket agile, i form af extreme programming og andre iterative teamfokuserede måder at arbejde på.

I de senere år er der opstået flere skalerede agile modeller som f.eks. LeSS, Scrum@Scale og SAFe®, og især Scaled Agile Framework (SAFe®) har fået en fremtrædende plads i mange virksomheder globalt.

Men hvis du tager et kig på www.scaledagileframework.com, så siger SAFe overraskende lidt om test og testmanagement, og fokuserer primært på test udført på teamniveau for den enkelte user story. Så hvad gør du for at understøtte test og kvalitet i en skaleret agil model? Hvordan får i den rette fokus på både team og tog niveau? … og hvordan ændrer rollen som testmanager sig i den skalerede agile kontekst.

I præsentationen kommer Gitte vidt omkring, fra det agile mindset og de agile principper, over den agile test strategi og hvordan den bliver bragt til live i både tog og team, til den kommunikation og koordination der kan være nødvendig på tværs af teams, for ikke at forglemme test managerens rolle i SAFe®.

Intention

Som en helt grundlæggende del af vores værdi om Mastery og høj faglighed følger også ønsket om at dele viden med vores omverden, at formidle det vi kan men i lige så høj grad at lære fra det andre kan. Dialogen er vigtig, at mennesker med forskellige baggrunde og faglighed mødes og udveksler erfaringer indenfor de mange forskellige aspekter af vores fag. Derfor har vi valgt at etablere ”Test Talks”, et forum for læring, vidensdeling og dialog.

Disse arrangementer kan tage flere forskellige former; de klassiske seminarer som vi kender dem, men også kortere webinarer online. Indholdet vil naturligvis variere fra gang til gang, men vil ligge indenfor rammerne af test, agil udvikling og testledelse.

Seminar

Den allerførste linje i det Agile Manifesto starter med ”Individuals and interactions”, og det er også kernen i vores Test Talks Seminarer. Vi får mulighed for at mødes ansigt til ansigt, høre præsentationer, diskutere, deltage i mini workshops – at lære og dele viden.

Vi har ikke nogen nagelfast form på vores seminarer, det afhænger helt af emnet og ikke mindst af deltagerne. Det kan være klassiske præsentationer med mulighed for spørgsmål og diskussion, paneldebatter eller mere workshopbaserede arrangementer.

Vi mødes i to timer fra kl. 8 til 10, og der er selvfølgelig mulighed for at få lidt morgenmad inden vi går i gang. Lokationen kan også skifte fra gang til gang – men vil altid være i området Skanderborg/Aarhus.

Webinar

Det er ikke altid muligt at mødes fysisk, så vi har naturligvis også etableret rammerne for webinarer. Disse vil være kortere arrangementer online, med præsentationer af specifikke testrelaterede emner – men stadig med plads og mulighed for spørgsmål og diskussion.

Som udgangspunkt vil et webinar tage mellem 45 og 90 minutter, afhængig af indhold.